بیوگرافی پارسا پیروزفر + عکس های جدید
پارسا پیروز فر
پارسا پیروز فر، بازیگر محبوب ایرانی، ، متولد 22 شهریور سال 1351 در تهران بوده و از کودکی، ساکن محله پاسداران تهران است. پدر این بازیگر محبوب، نظامی و مادر ایشان فرهنگی و دبیر دبیرستان بوده اند.
از آنجا که پارسا پیروز فر از شرکت در مصاحبه ها گریزان بوده و از رابطه و زندگی شخصی خود اطلاعاتی نداده است، در مورد ازدواج ایشان اخبار موثقی در دست نیست اما در رابطه با محل سکونت ایشان، باید گفت که از سال 2009 میلادی، رفت و آمدهای زیادی به امریکا داشته و با وجود این که هم اکنون ساکن کانادا هستند، به دلیل استقبال زیاد مخاطبین، هم چنان نمایش های زیادی را در سالن های امریکا اجرا دارند.
پارسا پیروزفر از معدود بازیگرانیست که از سن کم، مسیر خود را انتخاب کرده و کاملا به گرایش شدید خود به هنر، واقف بوده است. ایشان، از ابتدای نوجوانی از سال 1363 تا 1369، به نمایش خلاقانه ی داستان ها علاقه مند بوده و از همان سن، کاملا اختیاری به خلق داستان های مصور، مشغول بوده است. همین ذوق و علاقه در وی و پیگیری پیوسته این مسیر، وی را به دانشکده ی هنرهای زیبا و رشته نقاشی کشاند. بودن در دانشگاه هنر همانا و جذب صحنه های نمایشی شدن همان. کمی بعد از ورود به دانشگاه، پارسا پیروزفر در دوره های بازیگری مهین اسکویی با متد استانیسلاوسکی و بعدتر در دوره های حمید سمندریان شرکت داشته است. بعدتر پس از سال ها درخشش و کسب محبوبیت، دیگر خود شخص ایشان هم تدریس و آموزش متد های بازیگری داشته اند و از سال 1384، در موسسه کارنامه، دانشگاه طباطبایی، مدرسه ی فیلم سازی هیلاج مشغول به آموزش بوده اند.

بازیگری در قاب تلویزیون
اولین تجربه حضور پارسا پیروزفر در قاب تلویزیون در سریال در پناه تو در سال ۱۳۷۴، در نقش پارسا بود که طبق گفته عوامل این سریال، سازمان صدا و سیما در آن زمان، پذیرای چهره هایی این چنین برای آقایان نبودند و تاکید بر ویرایش و حذف سکانس های حضور پارسا پیروزفر در سریال را داشتند. همچنین گریمور سریال می گوید از من می خواستند تا صورت این بازیگر را با گریم چند درجه، زشت کنم تا مشکلی در پخش نداشته باشد.
موفقیت و همچنین استقبال از چهره و هم زمان بازی قوی و باورپذیر پارسا پیروزفر در سریال در پناه تو موجب شد تا نقش پررنگ تر و بیشتری در سریال های بعدی دریافت کند و در سال ۱۳۷۷ در سریال در قلب من، به ایفای نقش رضا که بسیار هم بین مخاطبان محبوب بود، پرداخت.

زمینه های هنری فعالیت پارسا پیروزفر
۱. خلق داستان های مصور یا کمیک استریپ
پارسا پیروزفر از ابتدای نوجوانی ازحدود ۱۰ سالگی بنا به علاقه و گرایش شدید درونی به هنر، به خلق داستان های دنباله دار و تصویر سازی آن ها پرداخته است. چند نمونه از این تصویرسازی های مربوط به سال ۶۵ را در صفحه شخصی اش انتشار داده که داستان، نقاشی و خطاطی نوشته های آن، بسیار منظم و با دقت انجام شده که برای یک نوجوان در آن زمان، کار ساده ای نبوده است و نشان از ذوق و استعدادی بالای ایشان دارد.
این در حالیست که داستان های دنبال دار یا همان کمیک استریپ، همواره به طور معمول، زاده همکاری دو نفر یعنی یک نویسنده و یک تصویرگر می باشد. اما پارسا پیروزفر، در دوران نوجوانی هم نویسندگی هم تصویرسازی را با تکیه به ذوق و خیال خود به تنهایی انجام داده است.
همچنین این بازیگر، خیال پردازی و داستان هایی از کودکی راجع به آینده خود هم داشته است. برای مثال، خودش در صفحه شخصی اش نوشته از دو سالگی آرزو می کرده تا ریشش شکل پروفسوری دربیاید و تیپ خاص و هنری داشته باشد. جناب بازیگر در توضیح به خنده اشاره کرده است که آنقدر کوچک بوده که نمی دانسته کسی مادرزادی ریش پروفسوری در نمی آورد بلکه با اصلاح می تواند در آینده به ریشش، شکل بدهد. جناب بازیگر از کودکی در برابر دوربین راحت بوده و حتی در عکس ها، به صورت بداهه و از خود ایده هایی برای فیگور یا ژست، انتخاب می کرده که بازهم دید هنری وی و شناخت ذاتی ایشان را از همان کودکی نسبت به فرم بدن و نیز قاب دوربین، می رساند.
۲. نقاشی حرفه ای
جناب بازیگر، پس از سال ۱۳۶۹ نقاشی را به صورت حرفه ای دنبال کرده و بعد از اتمام دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک، وارد دانشکده هنرهای زیبا شد.
حتی پس از پیشروی در بازیگری، نقاشی را رها نکرده و نیز سبک مدرن خاص خود را در نقاشی ارتقاء داده و اکنون بیش از ۳۷ پرتره طراحی شده توسط خودش را نیز در پیج شخصی اش ، منتشر کرده است. خط های آزاد، منحنی و همچنین بازی آزادانه رنگ ها در صورت چهره های نقاشی شده، از ویژگی های نقاشی وی می باشد. دست جناب بازیگر در طرح صورت ها، چنان مهارت دارد که به راحتی با چند حرکت ساده خط خطی خودکار، می تواند یک شخصیت تصویری خلق کند.

فیلم های سینمایی پارسا پیروفر
در کارنامه ی پارسا پیروزفر، اولین فیلم سینمایی، در سال ۱۳۷۱ فیلم مجسمه بوده که ساخت آن در دوران دانشجویی وی انجام شده است. دومین پروژه ی سینمایی، در سال ۱۳۷۳، فیلم پری داریوش مهرجوییست که وی نقش شیخ سالک را در آن بازی کرده است. سومین فیلم، فیلم ضیافت در سال ۱۳۷۴ که وی در نقش عبد ظاهر شده است. چهارمین فیلم جناب بازیگر، ۱۳۷۶، فیلم مرسدس ، در سال ۱۳۷۷
پنجمین فیلم، فیلم شیداست که در این فیلم چشمان پارسا پیروزفر مجروح شده و بسته است و این خود گواه اینست که پارسا تکیه بر چشم های رنگی جذابش ندارد و صرفا به خاطر ظاهر وارد این حرفه نشده است.
فیلم های دیگر او به ترتیب :۱۳۷۸ فیلم دختران انتظار، ۱۳۷۸ اعتراض، ۱۳۷۹ دختری به نام تندر، ۱۳۸۱ عروس خوش قدم، ۱۳۸۲ اشک سرما، ۱۳۸۲ وقت چیدن گردوها، ۱۳۸۳ مهمان مامان، ۱۳۸۳ دیروقت،۱۳۸۳ زن زیادی، ۱۳۸۸ شبانه روز، ۱۳۸۹ اسب حیوان نجیبیست،۱۳۸۹ اینجا بدون من، ۱۳۹۲ زندگی جای دیگریست، ۱۳۹۳نزدیکتر، ۱۳۹۳ شکاف، ۱۳۹۷ بی حسی موضعی، ۱۳۹۸ مجبوریم، ۱۳۹۸ مست عشق، ۱۳۹۸ تی تی می باشند.

پارساپیروزفر در تئاتر
پس از موفقیت در اولین ایفای نقش دانشجویی، پارسا پیروزفر از سال۱۳۷۴ رسما وارد سالن های بزرگ و اجراهای برتر کشوری تئاتر شد. میزان تسلط او بر بدن و بیان، موجب شد تا جزو بازیگران توانمندی باشد که هم در تئاتر هم در سینما هم تلویزیون بدرخشد.
پارسا پیروزفر جزو معدود بازیگرانیست که دقت و وسواس بالایی در انتخاب نقش، نشان داده است. به همین دلیل مثلا در کارنامه او می بینیم از سال ۱۳۷۴ تا سال ۱۳۸۰ تنها با ۳ کارگردان، همکاری داشته که یکی از ایشان، بهرام بیضایی بوده است.
لیست تئاترهای پارسا پیروزفر به قرار زیر می باشد :
- بینوایان
- بانوآئی
- هنر
- گلن گری گلن راس
- خدای کشتار
- سنگ ها در جیب هایش
- برپهنه دریا
- ماتریوشکا
- یک روز تابستانی
- بینوایان
- ملاقات

صدا پیشگی
کار کردن روی صدا و در عین حال عدم صداسازی اغراق آمیز از دغدغه های همیشگی پارسا پیروزفر این بازیگر همیشه درخشان بوده است و از ابتدای راه بازیگری از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵ در پروژه های هنری، صداپیشگی انجام داده است. به تازگی جناب بازیگر، در پروژه نسخه صوتی کتاب برای نابینایان، همکاری داشته و خوانش کتاب پرواز بر آشیانه ی فاخته را در پرونده هنری خود دارد.

ترجمه و کارگردانی
شاید برای شما جالب باشد که اکثر تئاترهای اخیر پارسا پیروزفر توسط خود او نوشته و کارگردانی شده و اگر از متون نمایش نامه نویسان بزرگی چون انتون چخوف بوده، خود ایشان شخصا، ترجمه کرده است. نمایش نامه های زیر از ترجمه و تالیف ایشان هستند:
- سنگ ها در جیب هایش
- بر پهنه ی دریا
- ماتریوشکا
- یک روز تابستانی
- ملاقات
همچنین، تئاترهای زیر را هم خود ایشان کارگردانی کرده اند : هنر، گلن گری گلن راس، خدای کشتار، سنگ ها در جیب هایش، بر پهنه ی دریا، ماتریوشکا، یک روز تابستانی، ملاقات.
همچنین درخشش ویژه ی پارسا پیروزفر توانمندی وی در ایفای چند شخصیت و اجرای فردی در نمایش های اخیر وی بوده به ویژه در نمایش ماتریوشکا که بر اساس ۸ داستان از انتون چخوف طراحی شده بود با تکیه بر شیوه استانیسلاوسکی، نقش چند شخصیت را تنهایی به دور از چینش و طراحی صحنه ی شلوغ و کاملا مینیمال ،به درستی ایفا کردند.
همین اجرا بود که تندیس زرین بهترین بازیگر مرد در بخش بین الملل را در جشنواره ی سی و پنجم فجر، برای وی به ارمغان آورد.

پارسا پیروز فر، بهمن خان سریال یاغی
سریال یاغی این روز ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این اولین بار است که پارسا پیروزفر در یک سریال سینمای خانگی به ایفای نقش پرداخته است. بی شک یکی از جاذبه های اصلی فیلم انتخاب درست و به حق بازیگران از جمله پارسا پیروزفر، امیر جعفری و علی شادمان است. پارسا پیروز فر یا بهمن خان داستان شخصیت قدرتمند، مرموز و عجیبیست که در ابتدا به درستی نیت خود را نشان نمی دهد. در واقع شخصیت چند لایه ای دارد. بازی حرفه ای و طبیعی پارسا پیروزفر است که به این نقش جان داده و زویای مختلف آن را باور پذیر کرده است. بی ترید ورود پارسا پیروزفر در نقش بهمن خان از قسمت سوم، ادامه داستان را برای مخاطب جذاب کرده است. پارسا پیروزفر به درستی توانسته ابعاد منفی و مثبت نقش، ملایمت و جدیت، گذشته ضعیف و حال قوی نقش را پوشش دهد. بازی او به گونه ایست که مخاطب در می یابد بهمن خان، یک شخصیت مرفه مثبت یک بعدی نیست که جنبه ای برای کنجکاوی و جست و جو نداشته باشد. فقط بازی پارسا پیروزفر توانسته مرموز بودن و جذاب بودن این نقش را قوت ببخشد. اوست که این نقش را باور پذیر کرده است. وقتی در سریال یاغی، رویایی بهمن خان با خانواده را می بینیم ، هیجان به اندازه، گریه و برافروختگی صورت برای پدر فوت شده اش، نگرانی و ترس او برای جاوید را میبینیم باور می کنیم و پذیریم او عاشق و پشتیبان خانواده و همسرش است. هم چنین در جای دیگر جدیت و ایفای نقش یک ثروتمند قدرتمند با رفتار رییس مابانه را از او در باشگاه و در برابر اراذل و دار و دسته ی دشمنان جاویدمی بینیم و این که با هر کسی مدل خودش برخورد دارد. در مجموع ، نگاه ها، حالت های مختلف چهره و حس گرفتن های پارسا پیروز فر طبیعی و به گونه ایست که خاکستری بودن این نقش قابل باور شده است.

نظرات کاربران