قوانین و مقررات جزیره کیش | قوانین رانندگی در کیش | مزایا و معایب زندگی در کیش
درباره جزیره کیش
جزیره کیش در جنوب ایران و از توابع شهرستان بندر لنگه از استان هرمزگان، می باشد و جمعیتی حدود 40 هزار نفر معادل حدود 13هزار خانواده در آن زندگی می کنند و دارای مدیریت منطقه آزاد است. کیش همیشه به خاطر شرایط آب و هوایی پایدار مورد توجه بوده به ویژه که با وجود کنار دریا بودن، سال ها منابع آبی زیرزمینی شیرین قابل بهره برداری داشته است که متاسفانه اخیرا این منابع محدود شده و رو به اتمام است.

تاریخچه کیش
کیش قدیمی ترین جزیره ی خلیج فارس است که نام های متفاوتی در طول تاریخ از جمله قیس، داشته است. نژادهایی که در کیش زندگی می کردند، سامی، عرب، دراویدی، نوردیک و… بوده اند. زبان مردم کیش عربی و فارسیست. شغل مردمان بومی کیش، صید ماهی، صید مروارید، دامداری، بازرگانی و…بوده است. هرچند از تاریخ گذشته ی کیش، اسناد دقیقی در دست نیست اما آثار تاریخی کیش چون کاریز مرجانی، خبر از قدمت 2هزار ساله آبادی و سکونت این جزیره می دهند. با بررسی آثار به جا مانده، احتمال می رود؛ کیش در قرون 5 تا 8 میلادی در اوج رشد و پیشرفت خود در زمان خودش و مرکز تجارت و رفت و آمد بازرگانان بین المللی بوده است؛ اما پس از قدرت گرفتن جزایرهمسایه چون جزیره ی هرمز و بعد تر با ورود اروپاییان از جمله پرتغالی ها به خود جزیره ی کیش و تصرف آن، در قرن 15 و16 جزیره کیش، کم کم دچار افت شده و با گذر زمان بیشتربه محلی برای توقف، سکونت، آمد و شد دزدان دریایی تبدیل شد. بعدتر در زمان شاه عباس صفوی این جزایر آزاد شد و بازهم چندین بار در تاریخ سند مالکیت آن جا به جا شده است تا به امروز که در اختیار و مالکیت کشورمان ایران قرار دارد.
کیشوند یا شهروندی کیش
جاذبه های گردشگری کیش، افراد زیادی را جذب این جزیره می کند اما قطعا افرادی هم باید سکونت دائم داشته و به گردشگران خدمت رسانی داشته و برای خود و دولت درآمد زایی داشته باشند. قطعا این افراد نیازمند مجوز برای دسترسی امن به منابع طبیعی جزیره و تسهیلات هستند. این افراد ممکن است شامل بومیان و یا سرمایه گذاران غیربومی باشند؛ که به منظور کار یا توسعه تجارت و گردشگری کیش، نیازمند سکونت دائم هستند و حتما باید از امتیازهای ویژه ای مثل تخفیف های لازم برای تهیه ی مسکن، استفاده از مراکزموجود در کیش، خرید مایحتاج و… بهره مند شوند. شهروندی کیش دارای مزایایی می باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
مزایای شهروندی کیش
از امتیازهای شهروندی کیش تخفیف ها بالاییست که در بخش های گردشگری، رستوران ها، مراکز تفریحی، ورزشی می باشد که برای شهروندان در نظر گرفته اند. هر شهروند کیش مجاز است طبق قوانین خودروی غیر پلاک کیش را وارد کیش کرده و از آن تحت شرایط قوانین استفاده کند. هم چنین بر عکس می تواند خودروی خریداری شده در منطقه ی آزاد کیش را باز تحت شرایط از کیش خارج نماید. همچنین شهروندان کیش می توانند اثاث و وسایل که بدون مالیات خریداری کردند از جزیره خارج نمایند. جهت استخدام در کیش که دارای مزایا و حقوق بالایی برای کارمندان دولتی و اداری می باشد، کارت شهروندی کیش الزامیست.

چه کسانی می توانند کارت شهروندی کیش دریافت کنند؟
شهروندی کیش به خاطر شرایط ویژه ای که جزیره به لحاظ گردشگری و مدیریت منطقه آزاد، دارد تنها به افراد زیر تعلق می گیرد :
• بومیان جزیره کیش
• کارفرمایانی که دارای مجوز برای فعالیت های بازرگانی خود از اداره بازرگانی باشند.
• کارمندانی که برای ادارات دولتی و یا شرکت های خصوصی به مدت 6 ماه و بیشتر کار کنند و در کیش سکونت هم داشته باشند.
• دانشجویانی که در کیش مشغول تحصیل باشند و دارای مدارک مسکونی باشند.
• ضمنا اتباع خارجی با ثبت شرکت دارای مجوز فعالیت بازرگانی، می توانند شهروند کیش باشند.
کارت های شهروندی
کارت های شهروندی، کارت های شناسایی کیشوندها هستند که هر رنگ آن ، معنای خاصی دارد. کارت کیشوندی رنگ سبز متعلق به بومیان جزیره ی کیش یعنی افرادی که در آن متولد شده اند، می باشد. کارت آبی، متعلق به خانواده های مهاجر کیش ک در آن جا سکونت دائم دارند، می باشد. کارت رنگ کرم متعلق به افراد متاهلی که تک نفره بدون خانواده در کیش اقامت گرفته، فعالیت و سکونت دارند. کارت زرد متعلق به افراد مجردیست که اقامت کیش را دریافت کرده اند. کارت سفید متعلق به بازرگانان، سرمایه گذاران داخلی می باشد. کارت صورتی مربوط به بازرگانان و سرمایه گذارات خارجی می باشد.
آب شرب در جزیره کیش
با توجه به گسترش و توسعه ی جزیره ی کیش به ویژه پس از سال 1361شمسی این نیاز به آب خوراکی پر رنگ تر از سابق شده است. به دلیل بارش کم و نبود آب شیرین کافی، در حال حاضر،تامین آب خوراکی کیش بیشتر از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی یا خانگی، می باشد. کیش رودخانه ی دائمی ندارد و همان طور که اشاره شد، تعدادی منبع آب شیرین زیرزمینی دارد که امروزه آب زیادی برای مصرف نداشته و حتی برخی چاه ها هنگام بهره برداری، بعد از مدتی استفاده، به جای آب شیرین، آب شورداشته اند. درهر صورت، آب لوله کشی کیش، قابل شرب نیست و برای مصرف خوراکی یا باید آن را تصفیه کنند یا آب معدنی استفاده شود. با توجه به وضعیت آب و خاک کیش که میزان زیادی آهک، ماسه، صدف و… دارد هر گیاهی در خاک آن دوام نمی آورد. از گیاهان ودرختان مقاوم، سازگار وموجود در کیش، می توان به درخت نخل، کنار، کهور پاکستانی، ابریشم و اکالیپتوس اشاره کرد والبته گفته شده بعد از حضور پرتغالی ها درخت نادر لورهم در کیش رشد یافته است.

قوانین راهنمایی رانندگی کیش
کیش قانون مند ترین شهر ایران شناخته شده است وبه طرزسخت گیرانه ای، قوانین رانندگی در کیش مراعات می شود و چنان این قوانین سخت گیرانه مثل توقف کامل پیش از میدان و… در کیش جا افتاده اند که اکنون کمتر کسی در کیش جریمه می شود. از قوانین رانندگی در این شهر می توان به موارد زیر اشاره کرد : در تمامی خیابان های کیش، دوربین کنترل سرعت وجود داشته و چنانچه سرعت بیشتر از حد مجاز تابلوهای نصب شده باشد، فرد جریمه خواهد شد.
بستن کمربند برای همه ی سرنشینان ماشین ضروریست و بوق زدن در کیش ممنوع است.
چنانچه در کیش جریمه شدید باید قبل از خروج، در خود جزیره ی کیش، پرداخت جریمه انجام شود، چرا که پرداخت جریمه کیش از خارج آن ممکن نیست. در زمان عبور عابر پیاده، توقف کامل الزامیست و باید با روشن کردن راهنمای دو طرف، به ماشین های پشت سر، توقف را اعلام نمایید. حرکت بین خطوط، ممنوع بوده و در صورت نیاز به تغییر لاین، باید از 100 متر زودتر با راهنما اعلام کنید. در ضمن تمامی خودروها باید معاینه فنی داشته باشند. در گزارش ویدیویی توسط آقای هوتن پناهی را مشاهده می نمایید :
استخدام و میزان درآمد در کیش
با توجه به مدیریت منطقه آزاد در کیش، واردات محصولات و کالاها شامل مالیات نبوده و بنابراین هر گونه واردات کالا و فروش عمده یا تک آن ها، با سوددهی بالا همراه خواهد بود. به همین دلیل است که نرخ بیکاری در کیش، کمترین آمار را در کشور داشته و تنها چیزی حدود دو درصد ساکنین بدون کار دائم و رسمی شناخته شده اند. مشاغل و سرمایه گذاری های مربوط به هتل داری و گردشگری، رستوران داری، حمل و نقل و هواپیمایی، فروش اقلام و کالاهایی چون لوازم خانگی و آشپزخانه، لوازم آرایشی بهداشتی، پوشاک، ابزار و اسباب بازی و…می تواند سود قابل توجهی را داشته باشند.
هزینه زندگی در کیش
با توجه به هزینه های بالای اجاره و خرید مسکن در کیش، هزینه های زندگی در کیش در مقایسه با دیگر شهرها نیز بالاست. با توجه به تامین آب و برق جزیره، توسط شرکت های خصوصی، مبالغ قبض به نسبت بالاتری دارد. همچنین عمدتا مواد غذایی از خارج از کیش وارد می شود که دارای مبالغ بیشتری هستند.
آب و هوای کیش چگونه است؟
بین ماه های اردیبهشت تا اواخر آبان، فصل گرم کیش می باشد که دمای هوا تا 45 درجه افزایش یافته و شرجی می باشد. بین ماه های آذر و اواخر فروردین هوا معتدل شده و دمای هوا در حدود 30 درجه می باشد که جهت مسافرت بهترین انتخاب بین این ماه ها می باشد.

جاذبه های تاریخی و گردشگری
شهر باستانی حریره، پایاب و شهر زیرزمینی کاریز، روستای باغو کیش، کشتی یونانی کیش، آکواریوم کیش، مجموعه ورزشی گردشگری و غواصی در کیش، پارک آبی کیش، بازار مرجان در کیش، باغ پرندگان، قلعه جنی کیش، پارک دلفین، اسکله ی تفریحی، مراکز تجاری و خرید کیش، درخت سبز معبد یا درخت انجیرکیش، ساحل درختان نارگیل، ساحل تفریحی مرجان کیش، کلبه ی هورو پلازهای مخصوص شنای آقایان و خانم ها، از جاذبه های گردشگری جزیره ی کیش می باشد.
نظرات کاربران